Ceaiuri pentru rinichi si infectii urinare

Rolul rinichilor este esential aparatului excretor. Principalul rol este excretia, adica filtrarea sangelui pentru eliminarea prin urina a substantelor daunatoare si bacterilor inutile. Mai jos urmeaza sa enumeram cele mai bune ceaiuri pentru rinichi si infectii urinare.

Mai intai ar trebui sa stiti unde sunt asezati rinichii, adica sub diafragma pe o parte si de alta a coloneai vertebrale. Forma lor este asemanoare unui bob de fasole germinat. Durerea de rinichi are simptome usor evidentiate de durerea localizata intre ultima coasta, cunoscuta ca si zona lombara.

Varsaturi, febra sau greata, inclusiv durerea la urinarea pot fi semne de neregularitate a rinichilor. Rinichii sunt filtrele corpului, ajuta la eliminatea compusilor toxici din organism, iar acumularea toxinelor in sange se datoarea insuficientei renale. Rinichii au nevoie de minim 2 litri de lichide pe zi, o buna parte ar fi indicat sa fie ceaiuri din diferite plante care pot stimula rinichii pentru o functionare mai optima.

Tratament naturist pentru rinichi

Consumul de lichide, inclusiv multe ceaiuri este unul dintre cele mai sanatoase tratamente naturiste pentru rinichi. Bauturile carbogazoase, sucuri acidulate chiar si apa minerala in exces poate afecta buna functionare a acestora.

Crengute de visin, codite de cires sunt cunoscute continand factori care ajuta la curatarea rinichilor.

Ceai de urzica pentru infectii urinare

Urzica are un efect tonic si astrigent, combate eficient bacteriile daunatoare. Este recomandat consumul in fiecare zi, incepand de dimineata a 2-3 cani in cursul zilei.

Ceai de papadie pentru rinichi

Papadia este o planta cunoscuta pentru proprietatile ei de detoxifiere, normalizeaza circulatia sangelui, maresc secretia glandulara si totul datorita faptului ca este amara. Ceaiul de papadie este foarte bun de administrat in special atunci cand toxinele din orgasm sau cristalizat si transformat in pietre la nivelul rinichilor.

Ceai de frunze de strugurii ursului

O planta de care posibil nu ai auzit, insa este folosita ca medicament de sute de ani. Ceaiul de frunzi de strugurii ursului este folosit in special pentru a trata infectiile urinare sau chiar pietrele la rinichi. Ceaiul acesta nu este recomandat femeilor insarcinate.

Ceai de splinuta

Cunoscuta in folclorul popular si ca floarea boiereasca sau varga de aur, recunoscuta pentru ca face minuni pentru pacientii bolnavi de rinichi. Splinuta are proprietati racoritoare, dovedindu-se extrem de utilina in tratarea dinsfunctiilor rinichilor sau chiar ale infectiilor urinare.

Ceai din radacina de hortensie

Poate ca e mai greu de crezut, dar da, hortensia se gaseste in paduri si creste pana la 10 m inaltime doar in sud-estul Americii de Nord. Radacina de hortensie fiind foarte des folosita pentru micile simptome ocazionale ale rinichilor. Un foarte bun diuretic, fiind extrem de eficienta pentru infectii urinare, boli de rinichi sau chiar prostate.

Ceai coada calului pentru rinichi

O planta foarte des intalnita pe toate meleagurile din Europa si State Unite ale Americii. Coada calului este o planta foarte bogata in minerale, una din cele mai importante minerale gasite in aceasta planta este siliciul. Planta trebuie macinata, dar bineinteles uscata prima data. Are rezultate incredibile impotriva infectiilor urinare, bolilor renale si prostata.

Ceaiuri pentru rinichi si infectii urinare

ceai de musetel pentru infectii urinare