Cum să scapi de hemoroizi în 5 zile

Există multe opțiuni de tratament pentru hemoroizi, în funcție de tipul de hemoroizi și de severitatea simptomelor, pentru a scăpa de hemoroizi în 5 zile.

Evitarea constipației este adesea cheia pentru tratarea hemoroizilor. Modificarea simplă a dietei și a stilului de viață poate ajuta la reducerea simptomelor hemoroizilor.

O dietă bogată în fibre poate face scaunul mai moale și mai ușor de trecut, reducând nevoia de tensiune în timpul mișcărilor intestinale. Fibrele se găsesc în fructe, legume, cereale integrale, leguminoase, nuci și semințe.

 

Academia de Nutriție și Dietetică recomandă ca femeile adulte să consume cel puțin 25 de grame de fibre pe zi, iar bărbații adulți să consume cel puțin 38 de grame. Când adăugați fibre în dieta dvs., luați-vă timp pentru a evita excesul de probleme cu gazele.

Dacă vă luptați pentru a obține suficiente fibre în dieta dvs., puteți lua și suplimente de fibre pentru a scăpa de hemoroizi în 5 zile.

Remediile pentru hemoroizi le puteți încerca singure acasă

Există mai multe lucruri pe care le puteți face acasă pentru a ameliora disconfortul cauzat de hemoroizi:

 

Așezați-vă în apă caldă, acoperindu-vă doar coapsele și fesele. Acest lucru va ajuta la ameliorarea mâncărimilor și iritațiilor.

Folosiți niște pachete de gheață pentru a ameliora umflarea și durerea.

Nu apăsați prea tare sau nu forțați în timpul defecației.

Curățați anusul după fiecare mișcare intestinală bătând ușor (mai degrabă decât frecând) cu tampoane umede, cum ar fi șervețele pentru bebeluși. Utilizarea hârtiei igienice dure și uscate care poate conține mirosuri poate provoca iritații suplimentare.

Păstrați zona curată făcând o baie sau un duș cu apă fierbinte în fiecare zi. După ce ați făcut baie, băteați ușor pielea și uscați-o. De asemenea, puteți folosi un uscător de păr pentru a usca zona pielii.

Așezați-vă pe perne mai degrabă decât pe suprafețe dure pentru a reduce umflarea hemoroizilor și pentru a preveni formarea altora noi.

Luați analgezice fără prescripție medicală, cum ar fi acetaminofen, ibuprofen sau aspirină, după cum este necesar.

Medicamente pentru hemoroizi: Dacă doriți să scăpați de hemoroizi în 5 zile.

Există o serie de creme, unguente și tampoane fără prescripție medicală care conțin hidrocortizon sau hamamelis pentru a ameliora durerea, umflarea și mâncărimea cauzate de hemoroizi. Potrivit Institutului Național al Diabetului, Bolilor Digestive și Renale, medicii recomandă consumul de alimente fără prescripție medicală timp de o săptămână. Dacă descoperiți că nu puteți scăpa de hemoroizi în 5 zile, atunci consultați-vă medicul.

 

Cremele și supozitoarele care conțin hidrocortizon pot slăbi și subția pielea, deci nu ar trebui folosite mai mult de o săptămână. Dacă oricare dintre aceste creme provoacă erupții cutanate sau piele uscată în jurul zonei, consultați medicul dumneavoastră.

 

Suplimentele de fibre precum Metamucil (psyllium) sau balsamurile de scaune precum Citrucel (metilceluloza) pot ajuta la prevenirea constipației.

 

Evitați laxativele, care pot provoca diaree și pot agrava simptomele hemoroizilor.

Proceduri de vindecare a hemoroizilor care nu vor merge nicăieri

Dacă hemoroizii nu dispar cu tratamentul la domiciliu, pot fi necesare proceduri medicale.

 

Dacă vă vedeți medicul pentru hemoroizi externi dureroși – cei care sunt în jurul anusului și sunt vizibili din exterior – medicul dumneavoastră vă poate recomanda să îi tăiați în timpul vizitei la cabinet. Înainte de procedură, vi se va face o injecție cu un anestezic local pentru a amorți zona afectată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *